Activiteiten

Het hele jaar door organiseren wij verschillende activiteiten voor zowel jong als oud. Hieronder een overzicht van de activiteiten en commissie’s. Klik op een foto voor de eigen pagina!

Natuurlijk is er elk jaar een groot carnavals feest in onze residentie. 4 dagen volop feest in de gezelligste tent van berghem.
Elk jaar wordt met alle leden het 11-11 bal gevierd. Hier wordt onze nieuwe grootvorst onthuld en, met live muziek, genoten van de optredens van onze dansgarde’s.
Dansgarde de Carona’s is een groep jonge meiden die het hele jaar door trainen en met de carnaval en het 11-11 bal een show en een garde dans opvoeren.
Onze eigen dansgarde van formaat is dansgarde unique. Een zeer ervaren groep meiden die elk jaar een garde of een showdans opvoeren.
Berghem staat bekend om zijn verlichte optochtdie elk jaar veel bezoekers trekt. Natuurlijk doen de centrumknollen hier ook aan mee met een eigen wagen.
Op 2e pinksterdag organiseren we elk jaar een fietstocht voor jong en oud die in en om berghem wordt verreden.
De jeugd commissie organiseerd vele activiteiten voor de jeugd. Een daarvan is een kerst middag voor alle kinderen van de leden.
Zoals een echte carnavals vereniging betaamd heeft ook de centrumknollen een Raad van 11 die samen de grootvorst en adjudant vergezellen bij verschillen uitstapjes.
Twee weken voor de carnaval is er het bergs krakersfestival. Hierbij wordt de caravalshit van het jaar verkozen.
Elk jaar na de carnaval ff lekker na zieveren over alles wat goed, slecht of compleet van de zotte was onder het genot van een pilske en een beetje muziek
Elk jaar is er op de laatste zondag van de schoolvakantie’s het “Open Bergs Touwtrek Kampioenschap”. Een echte touwtrekwedstrijd in het zand bij onze residentie.
Een jaarlijks terugkerend spectakel is het haringfestijn alwaar het eerste vaatje haring zal worden geveild.
Zoals gebruikelijk gaat de opbrengst elk jaar naar een goed doel. Dus kom en doe onder het genot van een lekker drankje een bod!

 

Carnaval op Curaçao

Natuurlijk kennen wij Nederlands niet als enige het geweldige carnavals-feest. De Curaçaoënaars kunnen er anders ook aardig wat van! Dit is het populairst en meest langdurende feest. Het begint (net zoals in Nederland) na de vastenperiode. Maar het betere verschil aan Curaçao is dat deze periode maar liefst 2 maanden duurt. Vooral de laatste week is een memorabel moment, dan is er feest op het hele eiland.